ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області літній чоловік викрав малолітню дівчинку і утримував її в котельні

З дитиною працюють психологи і лікарі.

У Харківській області літній чоловік викрав малолітню дівчинку і утримував її в котельні
Фото: hk.npu.gov.ua

У Куп'янському районі Харківської області літній чоловік викрав малолітню дівчинку.

Про це повідомляють на сайті поліції.

7 червня в поліцію звернулася 30-річна жителька району, яка повідомила, що два дні тому ввечері зникла її малолітня дочка. Поліцейським вона розповіла, що, можливо, дівчинка в 67-річного чоловіка, який іноді підгодовував дитину і купував їй продукти.

"Правоохоронці вирішили передусім відпрацювати інформацію про можливого викрадача дитини, на якого вказала мати. До того ж з'ясувалося, що ця особа раніше вже притягувалася до кримінальної відповідальності за розбещення малолітніх. За місцем роботи громадянина поліцейські виявили замкнену в приміщенні котельні дитину", - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначають, що на підприємстві, де чоловік працює охоронцем, про його кримінальне минуле знали, але не думали, що він знову візьметься за старе.

Фото: hk.npu.gov.ua

Зараз дівчинку передали матері, з нею працюють психологи та лікарі. Слідчі вже поспілкувалися з дитиною, її свідчення стали підставою для відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 156 ("розбещення неповнолітніх"). Зловмиснику також інкримінують скоєння злочину за ч. 2 ст. 146 ("незаконне позбавлення волі або викрадення людини").

Нагадаємо, заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін виступив за посилення відповідальності за сексуальні злочини проти неповнолітніх і створення відкритого реєстру педофілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram