ГоловнаСуспільствоЖиття

Власника "Гаврилівських курчат" затримали за організацію пташиного могильника (оновлено)

Довкіллю завдано збитків на суму понад 200 млн гривень.

Власника "Гаврилівських курчат" затримали за організацію пташиного могильника (оновлено)
Фото: npu.gov.ua

У Київській області поліція затримала власників агрохолдингу за підозрою в організації пташиного могильника і забруднення навколишнього середовища.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

"Двом власникам «курячого» бізнесу «з запахом» і керівнику структурного підрозділу компанії повідомлено про підозру, їх затримали за статтею 208 КПК України", - йдеться в повідомленні. Це підприємство займається розведенням і виробництвом свійської птиці й інших м'ясних продуктів. Під час технологічного процесу утворюються відходи, які мають перероблятися і утилізуватися. Згідно з українським законодавством, залишки забитої птиці, а також трупів курей, повинні зберігатися на спеціальних майданчиках, обладнаних для запобігання їх потрапляння в ґрунт і водні об'єкти.

"Щоб заощадити кошти на проведення зазначених заходів, власники «курячого» бізнесу організували утилізацію відходів шляхом їх поховання на земельних ділянках, а також створення стихійних звалищ. Тобто організували так звані могильники. Такий спосіб «переробки» несе велику загрозу для санітарно-епідеміологічного благополуччя і здоров'я жителів навколишніх сіл. Адже небезпечні сполуки, що утворюються від розкладання залишків птиці, потрапляють у землю і ґрунтові води", - наголосили в поліції.

Фото: npu.gov.ua

Після розголосу фігуранти нібито почали знищувати відходи - насправді викопували рів і засипали залишки піском, після чого розрівнювали землю.

У результаті навколишньому середовищу було завдано збитків на суму понад 200 млн гривень.

Оновлення. Агентство "Українські новини" з посиланням на прес-службу Генпрокуратури повідомило, що йдеться про компанію "Агромарс" (ТМ "Гаврилівські курчата") та її власника Євгена Сігала, який був народним депутатом від Партії регіонів.

Нагадаємо, киянин за підробленими накладними вивіз із птахофабрики курячих яєць на 800 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram