ГоловнаСуспільствоЖиття

Аброськін виступив за створення відкритого реєстру педофілів

"Ці збоченці знищують наше майбутнє".

Аброськін виступив за створення відкритого реєстру педофілів
Фото: zik.ua

Заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін виступив за підвищення відповідальності за сексуальні злочини проти неповнолітніх і введення відкритого реєстру педофілів.

 "Ці збоченці знищують наше майбутнє. Відповідальність за їхні дії згідно з чинним законодавством настільки гуманна, що дозволяє робити їм це знову... Сьогодні є актуальним внесення змін щодо посилення відповідальності за статеві злочини проти малолітніх і створення відкритого реєстру педофілів. Буду це повторювати й закликати законодавців доти, доки цього не станеться. Лише так захистимо від покидьків наших дітей", - написав він у фейсбуці.

 

За словами Аброськіна, тільки за останню добу зафіксовано два факти знущання над дітьми. У Запорізькій області був затриманий місцевий житель за зґвалтування у неприродній спосіб сина своєї співмешканки - 5-річного хлопчика. У Харківській області поліція затримала чоловіка, який намагався у своїй квартирі згвалтувати 11-річну дівчинку.

Нагадаємо, з 1 січня в Польщі відкрили реєстр з даними педофілів. Раніше відповідні зміни були внесені до Кримінального кодексу країни. Усього оприлюднено імена, фотографії та адреси проживання 768 педофілів, жертвами яких ставали діти до 15 років.

Також є закрита частина реєстру, куди потрапили дані про 2614 осіб, які вчинили сексуальні злочини щодо неповнолітніх віком від 15 до 18 років. До цього списку також додали розповсюджувачів дитячої порнографії. Закритим списком зможуть користуватися поліцейські, судді, прокурори, а також керівники шкіл і таборів для відпочинку дітей.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram