ГоловнаСвіт

Керівництво поліції Бухареста подало у відставку через справу про педофілію

Генпрокуратура Румунії розслідує справу про педофілію, головним фігурантом якої є співробітник Дорожньої поліції Еуджен Стан.

Керівництво поліції Бухареста подало у відставку через справу про педофілію
Фото: nou.wippodev.com

У Румунії керівник Управління поліції Бухареста Ніку Орландо і його заступник Маріус Штефан подали у відставку через скандал зі звинуваченням у педофілії співробітника Дорожньої поліції Еуджена Стана.

Як заявили в Генеральній прокуратурі Румунії, у кримінальній справі про педофілію проходять ще 22 співробітники поліції, повідомляє Укрінформ

За даними, які були оприлюднені у доповіді керівника Головного управління поліції МВС Румунії Богдана Депреску, щодо багатьох співробітників поліції, включаючи керівників Бухарестського управління поліції, проводяться попередні службові перевірки за порушення професійної етики і протекцію, яку вони надавали обвинуваченому в педофілії Стану.

Перевірки проводяться і щодо головного психолога МВС, оскільки, згідно з матеріалами попереднього слідства, поліцейський-педофіл отримав ще й право постійного носіння табельної зброї.

Раніше повідомлялося і про можливу відставку міністра внутрішніх справ Кармен Дан, однак сама міністр відмовилася подати прохання про відставку, заявивши, що це питання має бути вирішене її колегами із Соціал-демократичної партії.

Генеральна прокуратура Румунії розслідує кримінальну справу про педофілію, головним фігурантом якої є співробітник Дорожньої поліції Еуджен Стан. Йому інкримінують 15 випадків сексуального насильства над дітьми та жінками. За окремими епізодами слідчі мають відповідні записи з камер відеоспостереження.

Нагадаємо, з 1 січня у Польщі відкрили реєстр педофілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram