ГоловнаСвіт

Посол США в Панамі вирішив звільнитися після слів Трампа про мігрантів

Дипломат заявив, що не може більше служити президенту США.

Посол США в Панамі вирішив звільнитися після слів Трампа про мігрантів
Фото: EPA/UPG

Посол США у Панамі Джон Філі подав у відставку, передає Reuters.

Агентство посилається на текст його заяви.

"На посаді молодшого співробітника зовнішньополітичного відомства я дав присягу вірно служити президенту та його адміністрації аполітичним чином, навіть якщо я не згоден з аспектами політики", - йдеться у ній.

Філі пише, що присяга також зобов'язує його подати у відставку, у випадку якщо він не може так працювати. "Час настав", - додав дипломат.

Представник Держдепу США підтвердив агентству факт відставки. У зовнішньополітичному відомстві додали, що Філі залишить дипломатичну службу 9 березня.

Повідомлення про відставку з'явилася на тлі чергового скандалу навколо Трампа. CNN й інші ЗМІ з посиланням на джерела розповіли, що президент проводив зустріч з конгресменами Демократичної і Республіканської партій, на якій обговорювалося питання зміни програми адаптації нелегальних мігрантів (DACA). На ній Трамп поцікавився, чому США дозволяють в'їжджати в країну людям з "дір". Зазначалося, що на зустрічі була присутня член палати представників Міа Лав, яка є дочкою іммігрантів з Гаїті.

Після того, як слова президента процитували провідні світові видання, Трамп написав у своєму Twitter, що не вимовляв їх. Однак глава Білого дому визнав, що на зустрічі використовувалися "жорсткі вислови".

Трамп також написав, що не говорив нічого поганого про гаїтян, "крім того, що Гаїті, очевидно, дуже бідна країна з купою проблем".

Сенатор від Демпартії Дік Дурбін після цих публікацій заявив, що Трамп використовував слово "діра" на зустрічі із законодавцями, передало Reuters.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram