ГоловнаСвіт

Міноборони РФ заявило про вбивство бойовиків, які обстріляли російську базу в Сирії

Група бойовиків базувалася поруч із західним кордоном провінції Ідліб.

Міноборони РФ заявило про вбивство бойовиків, які обстріляли російську базу в Сирії
Сергей Шойгу
Фото: ru-an.infо

Російські військові вбили групу бойовиків, які 31 грудня обстріляли авіабазу Хмеймім у Сирії

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на Міноборони РФ.

В оборонному відомстві уточнили, що група бойовиків базувалася поруч із західним кордоном провінції Ідліб.

Як випливає з повідомлення, російська розвідка розкрила місце кінцевого складання і зберігання безпілотників в Ідлібі і встановила за цим місцем "безперервне спостереження". Пізніше на місце приїхали бойовики, вони почали готуватися до пересадки в мікроавтобус. У цей момент їх убили.

"Коммерсант" із посиланням на військові джерела раніше писав, що до атаки на російську базу в Сирії була причетна терористична організація "Ахрар аш-Шам". Видання повідомляло, що 31 грудня радикальні ісламісти обстріляли з мінометів російську авіабазу Хмеймім. У результаті цього було знищено щонайменше чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С і військово-транспортний літак Ан-72. Видання називало атаку однією з найпотужніших за всю російську операцію в Сирії, що почалася наприкінці 2015 року.

Військовий кореспондент Роман Сапоньков пізніше опублікував фотографії пошкоджених літаків. Він уточнив, що постраждали шість бомбардувальників Су-24, винищувач Су-35С, літаки Ан-72 і Ан-30, а також вертоліт Мі-8. Сапоньков писав, що два Су-24 і Су-35С ввели в дію.

У Міноборони РФ інформацію про знищення літаків назвали "фейком". Але при цьому повідомили про смерть двох російських військових у результаті атаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram