ГоловнаСвіт

Російська економіка знову опинилася в рецесії

Після сильного першого півріччя пішли два квартали спадання.

Російська економіка наприкінці 2017 року знову опинилася в рецесії. За даними американського банку JPMorgan Chase&Co, РФ закінчила минулий рік двома кварталами зниження поспіль (-0,2% і -1,5%), що є технічною рецесією, пише Bloomberg.

Рік до року валовий внутрішній продукт РФ усе ж збільшується: центробанк Росії оцінює темпи зростання у 2017 році в 1,7-2,2 відсотка і прогнозує схожі показники у 2018 році. Офіційних даних про динаміку ВВП після третього кварталу ще не публікували.

"Зростання було пов'язане з низкою разових факторів, вплив яких тепер сходить нанівець. Розрив між фактичним і потенційним ВВП, мабуть, практично ліквідовано, тому простору для подальшого відновлення небагато", - наводить видання слова економіста Barclays Capital у Лондоні.

"Російська економіка зменшила оберти в другому півріччі після дуже сильного першого півріччя. Надзвичайна слабкість останніх кількох місяців стала сюрпризом", - констатував аналітик JPMorgan Анатолій Шаль.

У JPMorgan зазначають, що це тимчасове явище, але таке швидке просідання після того, як Росія подолала різке падіння економіки лише в середині 2015 року, підкреслює труднощі, з якими зараз стикається РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram