ГоловнаСвіт

Спостерігачі помітили активність на ядерному полігоні КНДР

Мета робіт північнокорейців на полігоні невідома.

Північна Корея активізувала діяльність на полігоні Пунгері, де раніше проходили випробування ядерної зброї.

Про це повідомляє моніторинговий сайт 38North

Супутникові спостереження свідчать про те, що в грудні на полігоні вели активну роботу. Там помітили нові залізничні колії, робітників і техніку. У південній частині полігону супутник 28 грудня зафіксував присутність 100-200 осіб. "Мети їхніх робіт невідомо", - пише 38North.

У вересні 2017 року КНДР провела на полігоні Пунгері випробування ядерної зброї. У Пхеньяні заявили, що було протестовано водневу бомбу. Згодом повідомляли, що в результаті цих випробувань на полігоні загинули близько 200 осіб, які опинилися під завалами в тунелях. Влада КНДР цю інформацію спростувала.

У січні лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що його країна може в будь-який момент завдати удару по США. Президент США Дональд Трамп у відповідь заявив, що в нього теж є "ядерна кнопка", яка "більша і потужніша", ніж у Кім Чен Ина.

Нагадаємо, раніше цього тижня КНДР і Південна Корея вперше з 2015 року провели переговори за участю високопоставлених дипломатів. Пхеньян також прийняв рішення направити свою збірну на Олімпійські ігри в південнокорейському Пхьончхані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram