ГоловнаСвіт

WWF закликав Меркель зупинити будівництво "Північного потоку-2"

Екологи готові домагатися закриття газопроводу через суд.

WWF закликав Меркель зупинити будівництво "Північного потоку-2"
Фото: EPA/UPG

Всесвітній фонд дикої природи (WWF) разом зі Спілкою охорони природи Німеччини (NABU) спрямували на ім'я канцлера ФРН Ангели Меркель, голови ХСС Хорста Зеєхофера і лідера СДПН Мартіна Шульца лист, який містить вимогу заборонити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє "Прайм" з посиланням на німецьке видання Der Tagesspiegel.

"Фахівці NABU і WWF вважають, що Nord Stream-2 є глухим кутом для боротьби зі змінами клімату, загрожує крихкій екосистемі Балтійського моря і руйнує солідарність і довіру в рамках Європейського Союзу", - зазначають екологічні активісти у своєму документі.

Захисники природи вважають, що процедурні помилки, а також відсутність прозорості під час будівництва трубопроводу "йдуть врозріз із довірою до політики Німеччини і сприяють розчаруванню населення країни". Автори звернення закликають політиків не тільки дистанціюватися від будівництва російського газопроводу, а й провести незалежну екологічну експертизу цього проекту.

Екологи також повідомили, що готові домагатися закриття газопроводу "Північний потік-2" через суд.

Нагадаємо, "Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужністю 55 млрд кубометрів із Росії в Німеччину через Балтійське море. Передбачається, що маршрут дном моря, а також точка входу в газотранспортну систему Німеччини в Грайфсвальді будуть ті самі, що й у першого Nord Stream, запущеного 2011 року.

У листопаді минулого року в Данії ухвалили закон, який дозволить заборонити прокладання "Північного потоку-2" через її територію. Проти будівництва газопроводу також виступає Польща.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram