ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція знайшла ніж, яким було вбито Ноздровську, - Аброськін

Записка, в якій Россошанський узяв провину на себе, була написана в присутності правоохоронців.

Поліція знайшла ніж, яким було вбито Ноздровську, - Аброськін
Вячеслав Аброськин
Фото: facebook/Vyacheslav.Abroskin

Поліція виявила в річці в селі Демидів Київської області ніж, яким, імовірно, убили правозахисницю та юристку Ірину Ноздровську.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Ми виявили різні ножі в руслі річки ... І вже провели експертизу, яка показала, що один із них є знаряддям убивства", - сказав він.

Аброськін не відкидає, що про вбивство Ноздровської могли знати знайомі підозрюваного в цьому злочині Юрія Россошанського.

Він також повідомив, що записка, в якій Россошанський узяв всю провину на себе, була написана ним у присутності співробітників поліції.

Нагадаємо, вбивство Ноздровської відбулося напередодні Нового року і набуло широкого розголосу, оскільки вона брала участь у не менш гучному судовому процесі. Упродовж тривалого часу Ноздровська домагалася обвинувального вироку для Дмитра Россошанського, який у 2015 році збив насмерть її сестру Світлану. Россошанський є племінником колишнього голови Вишгородського районного суду.

У червні 2017 року Россошанського засудили до семи років в'язниці. 27 грудня 2017 року апеляційний суд відправив справу до першої інстанції і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого, Юрій Россошанський, прямо погрожував Ірині. Через два дні вона зникла, а 1 січня її тіло знайшли в струмку біля Демидова.

Юрія Россошанського затримали за підозрою у вбивстві. 8 січня йому вручили підозру за ч 1. ст. 115 КК (умисне вбивство), а 9 січня відправили в СІЗО на два місяці. На тілі Ноздровської також виявили сліди ДНК Россошанського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram