ГоловнаСуспільствоПодії

Росіяни вважають Україну своїм головним ворогом після США, - опитування

На третьому місці - Євросоюз.

Росіяни вважають Україну своїм головним ворогом після США, - опитування
Фото: EPA/UPG

Дві третини росіян вважають, що Росія має ворогів і головні з них - США, Україна і Європа.

Про це свідчать дані опитування "Левада-центру".

На початку грудня 2017 року було проведено опитування про наявність у країни ворогів. У підсумку, 66% респондентів на запитання, чи є у сьогоднішньої Росії вороги, відповіли ствердно, 21% - негативно, 13% не змогли відповісти.

Тим, хто вважає, що в Росії є вороги, ставилося запитання, кого саме вони такими вважають. При цьому респонденти самі називали ворогів, без картки або підказок з боку інтерв'юера, і могли дати більш ніж одну відповідь.

Головними ворогами Росії були названі США (68%), Україна (29%) і Євросоюз (14%). Далі йдуть колишні республіки СРСР (10%), Польща (8%), Німеччина, НАТО і Англія (по 6%), прихильники Ісламської держави (5%). Країни Близького Сходу та "ті, хто сьогодні перебуває при владі/чиновники/уряд/"друзі Путіна", отримали по 4%.

Також більшість росіян, які брали участь в опитуванні, вважають, що у країн Заходу, що входять у НАТО, є підстави побоюватися Росії. Приблизно така ж кількість вважає, що РФ також повинна побоюватися країн, що входять в Альянс.

Нагадаємо, 31% жителів 37 країн вважають Росію однією з головних загроз для своєї держави. Про це свідчать результати опитування дослідницького центру Pew.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram