ГоловнаСуспільствоЖиття

У Херсонській області виявили близько 5 тис. загиблих диких птахів

Опрацьовують версії про отруєння птахів водою або кормом.

У Херсонській області виявили близько 5 тис. загиблих диких птахів
Фото: Наша Газета Крым

У Херсонській області на узбережжі затоки в Каланчацькому районі (півострів Карадай) виявили близько п'яти тисяч загиблих диких птахів. Про це повідомляють "Факти".

Як повідомив начальник управління безпеки харчових продуктів обласного управління Держпродспоживслужби Віталій Боярський, перші повідомлення про виявлення великої кількості загиблих диких птахів (здебільшого лиски, декілька лебедів і черні) почали надходити 7 січня від жителів сіл Роздольне та Хорли.

Ветеринари взяли проби біоматеріалу птахів і направили на дослідження в київський Державний науково-дослідний інститут лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Відзначають, що були підозри на високопатогенний грип А і ньюкасльську хворобу (вірусна псевдочума птахів) - інфекції, що входять до "списку А" Міжнародного епізоотичного бюро.

"Сьогодні, 9 січня, прийшли результати обстеження, згідно з якими ні пташиного грипу А, ні «хвороби Ньюкасла» в зразках біоматеріалу не виявлено. Після виключення з причин масової загибелі пташиних інфекцій залишаються версії отруєння птахів - або водою, або кормом. Наші дослідження тривають", - повідомив Боярський.

Нагадаємо, в січні минулого року в Чернівецькій області у диких лебедів виявили пташиний грип.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram