ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні кожен п'ятий ресторан і кожен десятий супермаркет працює з порушеннями

Зафіксовані порушення термінів і умов зберігання продуктів.

В Україні кожен п'ятий ресторан і кожен десятий супермаркет працює з порушеннями
Фото: marinbiz.ru

В Україні кожен п'ятий ресторан і кожен десятий супермаркет працює з порушеннями і без відповідних документів.

Про це повідомили в Держспоживслужбі, передає Еspreso.tv.

Результати моніторингу за 2017 рік показали, що з порушеннями працює кожен другий заклад громадського харчування (МАФ, пересувна торгівля), кожен п'ятий заклад громадського харчування (кафе, ресторани, харчоблоки), кожна 10-та торгова мережа (супермаркети, магазини) і кожне 20-те виробництво, переробний цех.

Держспоживслужба зафіксувала порушення термінів і умов зберігання продуктів харчування, відсутність супровідних документів, порушення термінів проходження медичного огляду або фальсифікацію такого огляду.

Разом з тим, лабораторні дослідження виявили найбільше порушень щодо салатів (56%), фаршу (23,5%), м'яса птиці (18,6%), ковбасних виробів (14,1%), молочної продукції (13 4%), шашличної продукції (11,2), баранини (9,6%), свинини (5,9%), овочів і фруктів (5%), питної води (4,9%), пельменів (0, 33%), яловичини (3,3%).

Нагадаємо, в березні прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив перевірити роботу Держспоживслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram