ГоловнаСуспільствоЖиття

Засідання у справі Штепи перенесли на 11 січня через неявку суддів

"Один з них хворий, другий зайнятий в іншому судовому процесі".

Засідання у справі Штепи перенесли на 11 січня через неявку суддів
Фото: Предоставлено Евгением Плинским

Ленінський районний суд Харкова переніс засідання у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи через неявку двох членів суддівської колегії.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на адвоката Дмитра Марченка.

"Штепа прибула на суд, як і всі її три адвокати. Ми очікували початку засідання дві години. Потім вийшла головуюча суддя Людмила Шрамко й оголосила, що суд переноситься на 14:00 11 січня через неявку двох суддів", - розповів адвокат.

За його словами, двоє суддів не прийшли на засідання з різних причин: "Один з них хворий, другий зайнятий в іншому судовому процесі".

"У залі суду в очікуванні початку засідання весь цей час перебували до 30 представників "Національного корпусу" з плакатами "Штепу - на нари!". Були провокаційні заяви із залу на її адресу. Штепа сиділа поруч із нами за столом - трималася спокійно, хоча її відокремлював від залу лише бар'єр. Охорони з числа поліції в залі не було", - заявив адвокат.

Інший адвокат Олександр Шадрін додав, що Штепі надходили погрози вбивством. Він домігся, щоб поліція внесла відомості про погрози в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Після оголошення про перенесення засідання всі активісти розійшлися.

Нагадаємо, Штепу звинувачують за ч.3 ст.110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, яке призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків) і за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу.

Штепі неодноразово продовжували запобіжний захід, їй загрожує довічне ув'язнення. 20 вересня суд змінив їй запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. На виході з будівлі суду екс-мер Слов'янська заспівала гімн України.

У листопаді суд продовжив домашній арешт Штепи і дозволив їй поїхати до Києва на лікування. Крім того, суд вирішив продовжити розгляд справи, незважаючи на заміну головуючого судді, який заявив самовідвід через процесуальні порушення під час його призначення. Раніше головуючий суддя у справі Штепи Віктор Вікторов пішов у відпустку для догляду за дитиною.

19 грудня минулого року Штепа відмовилася заходити в будівлю суду для участі в засіданні, заявивши, що "там їй загрожує небезпека". Наступне засідання було призначено на 9 січня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram