ГоловнаСуспільствоПодії

Держприкордонслужба заявила про провокації з боку РФ у зв'язку з впровадженням біометричного контролю

Росія відмовилася пропускати 18 машин з України без пояснення причин.

Держприкордонслужба заявила про провокації з боку РФ у зв'язку з впровадженням біометричного контролю
Фото: dpsu.gov.ua

Перший заступник голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк заявив, що російська сторона відповідає провокаційними діями на впровадження Україною біометричного контролю.

"Як ми і очікували, під час святкових днів відбулися провокаційні дії проти наших громадян із боку Російської Федерації в зв'язку з введенням біометричного контролю. Тільки впродовж сьогоднішньої доби російська сторона відмовилася пропускати 18 наших транспортних засобів, без складання відповідних документів і пояснення причини", - наводяться слова Серватюка на сайті МВС.

Він зазначив, що ДПСУ очікує ще більше провокацій з боку країни-агресора, тому пункти пропуску посилили технікою та особовим складом.

Серватюк додав, що з початку року біометричний контроль пройшли 29 тис. іноземців, з яких 24 тис. - росіяни.

За три минулі доби прикордонники зафіксували 48 спрацьовувань по базах даних Інтерполу.

Нагадаємо, 1 січня 2018 року почала працювати система фіксації біометричних даних для громадян 70 країн. На кордоні з Росією біоконтроль у тестовому режимі запрацював раніше - з 27 грудня. Біометричний контроль на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Росією Кримом не стосується громадян України, які проживають на півострові.

Нова система фіксації біометричних даних дозволяє контролювати термін перебування в країні, а також підключена до баз Інтерполу. На кордоні перевіряють паспорти, ID-карти, водійські посвідчення і техпаспорти. Передбачали, що можуть виникнути технічні проблеми тільки в туристів, які не мають біометричних паспортів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram