ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі зафіксовано 6 обстрілів позицій ЗСУ з початку доби

У двох випадках українські військові відкривали у відповідь вогонь зі стрілецької зброї.

На Донбасі зафіксовано 6 обстрілів позицій ЗСУ з початку доби
Фото: Макс Левін

У понеділок противник продовжував обстрілювати позиції Збройних Сил України з забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Усього з початку доби зафіксовано 6 фактів порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО у вечірньому зведенні, на Луганському напрямку проросійські бойовики понад дві години вели вогонь із великокаліберних кулеметів і 120-міліметрових мінометів по захисниках Луганського і випустили в цьому районі близько півсотні мін.

"Неподалік Світлодарська загарбники обстріляли наших воїнів із гранатометів і кулеметів", - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку важкі міномети калібру 120 мм бойовики застосували на Приазов'ї по захисниках Павлополя, а озброєння БМП, гранатомети і кулемети - поблизу Талаківки. Ще двічі, в обідню пору, окупанти зі стрілецької зброї, в тому числі снайпери, вели вогонь по опорних пунктах сил АТО навколо Новотроїцького.

"В обох із цих випадків наші захисники були змушені дати ворогові адекватну відповідь зі стрілецької зброї", - зазначають у штабі.

Як повідомляли, на Різдво в зоні АТО зафіксовано один обстріл з боку бойовиків. Під час виконання бойового завдання один військовий отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram