ГоловнаСуспільствоВійна

Різдво пройшло майже без обстрілів (оновлено)

Одного військового поранено під час виконання бойового завдання.

Різдво пройшло майже без обстрілів (оновлено)
Фото: facebook.com/ato.news

Штаб антитерористичної операції не зафіксував обстрілів станом на 18:00 неділі.

Про це йдеться у вечірньому зведенні військових.

"Сьогоднішній день у районі проведення АТО, вперше в новому році минув без порушень режиму припинення вогню. Станом на 18:00 великого свята Різдва Христового уздовж усієї лінії розмежування сторін не зафіксовано жодної збройної провокації", - сказано в ньому.

Штаб АТО наголошує на необхідності забезпечення миру і спокою у зв'язку з різдвяними святами і підтверджує прихильність дотриманню стійкого припинення вогню, досягнутого на засіданні Тристоронньої контактної групи.

Оновлення. У темний час доби військові все ж зафіксували один обстріл.

"Майже добу протрималось Різдвяне перемир'я. Але ввечері ворог не зміг втриматися від провокацій і зірвав домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню ... Під час виконання бойового завдання на луганському напрямку за минулу добу поранення отримав 1 військовослужбовець Збройних сил України. Його оперативно доставили в військово медичний заклад", - йдеться в ранковому зведенні.

Обстріл стався в районі Верхньоторецького, де бойовики стріляли з мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї. Бойовики випустили в бік українських захисників півтора десятка мін. Українські військові вогонь не відкривали.

Нагадаємо, що 2017 року на Різдво було 72 обстріли й шість поранених українських бійців, 2016 року - 24 обстріли й один поранений.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram