ГоловнаСуспільствоВійна

Трьох військових поранено за добу на Донбасі (оновлено)

З настанням темряви бойовики припинили стріляти.

Трьох військових поранено за добу на Донбасі (оновлено)
Фото: Макс Левін

За минулу добу в результаті ворожих обстрілів троє військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення.

До 19:00 понеділка російсько-окупаційні угруповання шість разів порушили перемир'я, після цього не було зафіксовано жодного обстрілу, повідомляє штаб АТО.

На Луганському напрямку понад чотири години ворог обстрілював позиції української армії в районі Світлодарської дуги. Спочатку бойовики з великокаліберних кулеметів, за підтримки 120-міліметрових мінометів провокували захисників Луганського і випустили недалеко від цього населеного пункту близько півсотні боєприпасів, а згодом з кулеметів і гранатометів вели вогонь на підступах до Світлодарська.

На Донецькому напрямку окупанти стріляли з важких мінометів калібру 120 мм по захисниках Павлополя, а з озброєння БМП, гранатометів і кулеметів - поблизу Талаківки. Навколо Новотроїцького противник також активізувався обідньої пори. В основному загарбники застосовували тут стрілецьку зброю, включаючи снайперську, а пізніше посилили тиск - додали гранатомети. У цьому районі сили АТО були змушені дати ворогові адекватну відповідь зі стрілецької зброї і гранатометів.

Оновлення. Спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу уточнив, що військові отримали поранення в районі Світлодарська та Новотроїцького. Поранені були госпіталізовані, один з них перебуває у тяжкому стані.

Нагадаємо, на Різдво в зоні АТО було зафіксовано один обстріл з боку бойовиків. Під час виконання бойового завдання один військовий отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram