ГоловнаСуспільствоЖиття

Біометричний контроль для росіян при в'їзді в Україну запрацює з 27 грудня

З 2018 кожен громадянин Росії, який буде в'їжджати в Україну, повинен буде залишити відбитки пальців.

Біометричний контроль для росіян при в'їзді в Україну запрацює з 27 грудня
Фото: EPA/UPG

З 27 грудня 2017 року в місцях, де потенційно можливий нелегальний перетин українсько-російського кордону, запрацюють мобільні комплекси біометричного контролю. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"З 27-го грудня 2017 року запровадять мобільні комплекси біометричного контролю в місцях ймовірного нелегального перетину кордону правопорушниками і контрабандистами. З Новим роком, Гондурас!", - написав Шкіряк.

Він нагадав, що з 1 січня 2018 кожен громадянин Росії, який буде мати намір потрапити в Україну, буде змушений залишити відбитки пальців. Всі контрольно-пропускні пункти на українсько-російському кордоні обладнали системами зняття біометричних даних і під'єднали до бази Інтерполу і Європолу.

"Всі КПП на кордоні з державою-агресором вже обладнані новітніми системами зняття біометричних даних і під'єднані до бази Інтерполу і Європолу. Наголошую, всі. Ми це зробили! Особисто для мене, це найкращий подарунок на НР). Чесно, я радію. Наступний крок - візовий режим з Мордором", - зазначив Шкіряк.

Нагадаємо, влітку цього року Павло Клімкін запропонував ввести нову інтегровану систему контролю за в'їздом-виїздом громадян Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram