ГоловнаСуспільствоВійна

Суд заарештував без права внесення застави бойовика "ЛНР", який допитував полонених (оновлено)

Йому загрожує до 15 років в'язниці.

Суд заарештував без права внесення застави бойовика "ЛНР", який допитував полонених (оновлено)
Фото: facebook.com/LarysaSargan

У четвер, 28 грудня, співробітники служби безпеки і військової прокуратури затримали на території Луганської області громадянина України, який брав участь у бойових діях на Донбасі в складі терористичної організації "ЛНР".

Про це повідомила у Фейсбуці прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"У Луганській області затримали громадянина України Ж., помічника ватажка незаконного збройного формування «РИМ», який вів бойові дії проти підрозділів Збройних Сил України та інших підрозділів, залучених до проведення АТО, а також здійснював незаконне утримання, конвоювання і допити полонених українських військовослужбовців", - повідомила вона.

Затриманому вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) і ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни) КК України.

Печерський райсуд розглядає клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Йому загрожує 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Оновлення. Печерський райсуд заарештував затриманого на 60 діб без альтернативи внесення застави, повідомила у Фейсбуці Сарган.

Нагадаємо, раніше поліцейські Волновахи затримали танкіста "Оплоту", який разом з матір'ю їхав по її пенсію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram