ГоловнаСуспільствоЖиття

У Вінниці поліцейські впіймали п'яним за кермом співробітника СБУ

У спецслужбі перевіряють цю інформацію.

У Вінниці поліцейські впіймали п'яним за кермом співробітника СБУ
Фото: vn.depo.ua

У ніч на п'ятницю, 29 грудня, у Вінниці патрульні зупинили водія автомобіля Toyota Land Cruiser, яка порушувала правила дорожнього руху, у якого помітили виразні ознаки алкогольного сп'яніння.

Про це повідомляє місцевий сайт "Вінниця.info".

Від огляду водій відмовився, тому в присутності двох свідків на нього склали два адмінпротоколи - за статтею 130 КУпАП (керування автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння) та ч. 1 ст. 126 (відсутність страхового поліса).

Керівник громадської організації "Комітет безпеки руху" Володимир Черкас стверджує, що горе-водієм виявився співробітник СБУ.

"Наздогнавши автoмoбіль, патрульні пoзнайoмилися з oфіцерoм СБУ Русланoм Шмиганoвським, який, перебуваючи в стані «сильної алкогольної втоми» зі службовим посвідченням просив його не турбувати", - написав він у Фейсбуці.

Прес-секретар СБУ у Вінницькій області Ірина Алексєєва прокоментувала інцидент виданню depo.ua. За її словами, якщо факти, які поширили вінницькі активісти, підтвердяться, то фігурант справи зазнає відповідальності, передбаченої законом.

"За інформацією, поширеною у Фейсбуці громадськими активістами, ми відразу ж почали перевірку. Позиція керівництва Управління принципова, і ми жодним чином не маємо наміру втручатися в роботу правоохоронних органів, які перевіряють обставини події, і всіляко сприятимемо їм. Якщо факти підтвердяться, винні зазнають передбаченого законодавством покарання. Також ми висловлюємо подяку громадським активістам за небайдужість і сподіваємося на плідну співпрацю в майбутньому", - сказала Алексєєва.

Нагадаємо, раніше у Львові затримали п'яних волинських поліцейських, які перебували у відрядженні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram