ГоловнаСуспільствоЖиття

Арештованого в Криму активіста Чапуха, який пережив мікроінсульт, обстежили лікарі, - адвокат

Чапух відмовився від утримання в медсанчастині.

Арештованого в Криму активіста Чапуха, який пережив мікроінсульт, обстежили лікарі, - адвокат
Фото: Крымская правозащитная группа

Кримськотатарський активіст Асан Чапух, який пережив мікроінсульт в СІЗО, пройшов медичний огляд у лікарні імені Семашка в Сімферополі 28 грудня. Висновки лікарів очікують після новорічних свят.

Про це повідомив адвокат Айдер Азаматов, передає "Крим.Реалії".

"Йому трохи легше, може рухатися сам, але потребує допомоги. Його ліва нога постійно німіє, ліва рука візуально менша від правої, поганий кровообіг. У нього заплітається язик, важко говорити, дихати йому вже легше, є проблема з оком... На мою думку, він повинен перебувати не в СІЗО, де практично немає медичного спостереження, а в лікарні", - розповів адвокат.

Сам Чапух відмовився від утримання в медсанчастині.

"Він мотивував свою відмову тим, що в медсанчастині за ним нікому доглядати, в СІЗО є співкамерники, які допомагають пересуватися, поки він буде в камері. Його родичі передали препарати, завдяки яким його стан стабільний. Але свята в Криму триватимуть до 9 січня, а препаратів вистачить до 5 січня", - додав Азаматов.

Нагадаємо, 23 листопада окупаційна влада Криму провела серію обшуків у будинках кримськотатарських активістів. Зокрема, силовики обшукали будинок Бекіра Дегерменджі, батька фігуранта "справи 26 лютого" Мустафи Дегерменджі, у селі Грушівка під Сімферополем. Ще один обшук пройшов у Грушівці в будинку активіста кримськотатарського національного руху Казима Аметова, а в селі Южне під Феодосією - у активістки кримськотатарського національного руху Ельміри Газієвій за її відсутності. Повідомлення про обшук надійшло також із Сімферополя. Після обшуків затримали Бекіра Дегерменджі, Асана Чапуха, Кязима Аметова. Управління ФСБ Росії по анексованому Криму звинуватило їх у "вимаганні в особливо великому розмірі у громадянина Туреччини".

Чапуху призначили запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО на два місяці, до 15 січня 2018 року. 5 грудня 65-річний активіст оголосив голодування на знак протесту проти рішення суду. 8 грудня стало відомо, що він пережив мікроінсульт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram