ГоловнаПолітика

Порошенко подякував правоохоронцям за швидке розкриття вбивства Ноздровської

Президент наголосив, що таку ж ефективність необхідно продемонструвати і в розслідуванні інших справ.

Порошенко подякував правоохоронцям за швидке розкриття вбивства Ноздровської
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч із керівництвом Національної поліції і прийняв доповідь про проведення розслідування резонансного вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Я думаю, що таке швидке розкриття свідчить про надзвичайно високий потенціал, який має Національна поліція... Я хотів би подякувати за блискучу роботу, за швидку реакцію", - зазначив Порошенко додавши, що слідчі "працювали цілодобово для розкриття цієї справи".

Президент зауважив, що вбивство Ноздровської викликало широкий резонанс в українському суспільстві і на міжнародному рівні.

"І швидка реакція і ефективні дії в пошуку і затриманні підозрюваного є знаком якості роботи Національної поліції", - сказав Порошенко.

Президент також підкреслив, що таку ж ефективність необхідно продемонструвати і в розслідуванні інших справ.

"Ви пам'ятаєте дуже дошкульну справу Павла Шеремета, і ми також не повинні знімати її з контролю і робити все можливе, щоб убивці не уникнули відповідальності", - сказав Порошенко, додавши, що це стосується і багатьох інших справ.

Нагадаємо, 1 січня у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло 38-річної Ірини Ноздровської, яка зникла 29 грудня. Експертиза показала, що жінка померла від численних колото-різаних поранень.

9 січня поліція затримала підозрюваного в убивстві Юрія Россошанського - батька Дмитра Россошанського, який два роки тому насмерть збив сестру Ноздровської Світлану.

Ноздровська впродовж тривалого часу домагалася обвинувального вироку для Дмитра Россошанського, який також є племінником голови Вишгородського районного суду. У червні 2017 року його засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня 2017 року апеляційний суд відправив справу до першої інстанції і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого прямо погрожував Ірині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram