ГоловнаПолітика

НАБУ відмовляється надати Мартиненкові матеріали справи через відсутність доказів, - адвокат

Екс-депутат має намір притягнути до відповідальності "всіх причетних до фальсифікацій".

НАБУ відмовляється надати Мартиненкові матеріали справи через відсутність доказів, - адвокат
Фото: Сергей Нужненко

НАБУ відмовляється надати Миколі Мартиненку для ознайомлення всі заявлені матеріали справи через відсутність доказової бази щодо колишнього депутата.

Про це сказав його адвокат Петро Бойко, повідомляє прес-служба Миколи Мартиненка.

"НАБУ понад 2 роки піарилося на так званій "справі Мартиненка" і, зрештою, анонсувало закінчення розслідування до кінця 2017 р. Однак коли Микола Мартиненко 9 січня 2018 р. законослухняно прийшов до НАБУ на ознайомлення з матеріалами справи (заявлено 200 томів), НАБУ відмовилось їх видавати (обмежившись окремими шматками у вигляді 10 томів). При цьому був присутній детектив Семак, якого суд відсторонив від цього розслідування через конфлікт інтересів і політичну заанґажованість. НАБУ навіть не змогло надати переліку всіх матеріалів (!) Схоже, що ніяких 200 томів у природі не існує, і НАБУ нашвидкоруч намагається щось зліпити в останній момент. Тому Микола Мартиненко написав заяву про відмову особисто ознайомлюватись з цими "матеріалами", доручивши це адвокату", - повідомив Петро Бойко.

Прес-служба екс-депутата акцентувала, що "Микола Мартиненко вважає цю справу сфальсифікованою та політично вмотивованою. Він ще в 2015 р. добровільно відмовився від депутатського мандата, а керівництво НАБУ вирішило цим скористатись у політичній боротьбі та для власного піару. Для всіх давно очевидна політична заанґажованість та вибірковість НАБУ, яке закриває очі на корупцію своїх друзів.

У Мартиненка також наголосили, що його справа "стала першою політичною справою НАБУ та рекордсменом за тривалістю фальсифікацій. НАБУ за понад два роки може пред'явити лише макулатуру. Ця справа розвалиться в будь-якому суді. А всіх причетних до фальсифікацій Микола Мартиненко притягне до кримінальної відповідальності". В прес-службі екс-депутата нагадали про почате розслідування проти керівника детективів НАБУ Калужинського, який намагався фальсифікувати свідчення проти Мартиненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram