ГоловнаПолітика

Мартиненко: "Я обов'язково повернуся в Україну, щоб у суді спростувати всі звинувачення НАБУ"

Екс-нардеп планує поїхати до Швейцарії "для захисту себе у справі, яка позбавлена судової перспективи".

Мартиненко: "Я обов'язково повернуся в Україну, щоб у суді спростувати всі звинувачення НАБУ"
Фото: Lb.ua

Колишній народний депутат Микола Мартиненко заявив, що планує поїхати до Швейцарії "для захисту себе у справі, яка позбавлена судової перспективи. Це буде на короткий термін, необхідний для юридичних процедур. Я обов'язково повернуся в Україну, щоб в суді спростувати всі звинувачення НАБУ на свою адресу".

Про це він сказав, коментуючи рішення Солом'янського райсуду Києва повернути йому закордонний паспорт, який вилучено у нього з ініціативи НАБУ і САП, повідомляє Газета по-українськи.

"Я найбільше зацікавлений в тому, щоб якомога швидше спростувати всі фейкові звинувачення на свою адресу. Я ніколи не ховався і завжди повертався в Україну із зарубіжних поїздок. Але НАБУ і САП послідовно обмежують мене в праві на захист. Вилучення закордонного паспорта не дозволяло мені повноцінно захищати себе в Швейцарії у фейковій справі, що вже розвалюється. Там проти прокурора Урса Колі швейцарська прокуратура порушила кримінальну справу за зловживання. Я не мав змоги приїхати для проведення процесуальних дій для свого захисту", - зазначив Микола Мартиненко.

Він нагадав, що добровільно відмовився від депутатського мандата.

"В Україні НАБУ вже 2 роки намагається приплести моє ім'я до штучних справ, які стали першими політичними справами НАБУ. Тепер чекаю істерику НАБУ і його групу підтримки типу "Мартиненко збирається бігти", - наголосив екс-депутат.

Він зазначив, що "вся країна бачить, якими незаконними методами діє НАБУ заради власного піару. І які брудні засоби використовує в політичній боротьбі. Після всіх гучних заяв НАБУ і САП за 2 роки так і не передали до суду справи, в якій безпідставно вписали моє ім'я. Але всі причетні до фальсифікацій рано чи пізно понесуть кримінальну відповідальність. В Україні вже розслідується кримінальна справа проти керівника детективів НАБУ Калужинською, який намагався сфабрикувати свідчення проти мене. І це тільки початок", - сказав Мартиненко.

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року НАБУ затримало колишнього нардепа Миколу Мартиненка і повідомило йому про підозру в організації схеми з виведення 17,2 млн доларів з держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд заарештувати Мартиненка на два місяці з можливістю виходу під заставу 300 млн гривень. Однак суд вирішив відпустити екс-нардепа на поруки, обмеживши його пересування Києвом і областю.

У серпні суд пом'якшив Мартиненку запобіжний захід, дозволивши виїжджати за межі Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram