ГоловнаПолітика

Росія може звільнити українця Чірнія в рамках обміну полоненими на Донбасі, - адвокат

Чірнія заарештували разом зі Сенцовим у травні 2014 року і засудили на 7 років.

Росія може звільнити українця Чірнія в рамках обміну полоненими на Донбасі, - адвокат
Фото: fsb.ru

Російський адвокат Ілля Новіков вважає, що звільнення одного з його підзахисних, Олексія Чірнія, можливе в рамках обміну полоненими між Україною і бойовиками на окупованому Донбасі.

Про це Новіков написав у Facebook.

"Сьогодні я був у колонії в Шахтах в Олексія Чірнія. Щодо його справи досягнутий значний прогрес, можна сказати, що спільними зусиллями завдання звільнення Олексія вирішене більше ніж наполовину. Чірнія заарештували разом зі Сенцовим у травні 2014 року і засудили на 7 років...", - зазначив Новіков.

Адвокат назвав прізвища 14 громадян Росії, які "могли б стати фігурантами прямого обміну з Росією", найвідомішим серед яких є затриманий на Донбасі військовий Віктор Агєєв.

"Хтось із них може виявитися у підсумковій версії списку на обмін 74 на 306. Росії такий варіант був би найзручнішим, вона взагалі любить переводити стрілки на "ДНР/ЛНР". Я дуже сподіваюся, що якщо хтось з цих людей може стати квитком на волю для Виговського, Чірнія або інших, цей шанс не буде втрачений", - зазначив Новіков.

Нагадаємо, в Мінську, зокрема, домовляються про обмін полоненими з "ДНР" і "ЛНР". Його повинні провести у два етапи. На першому етапі "ДНР" і "ЛНР" повинні відпустити 74 українських полонених, а Україна - 306 сепаратистів. Це має відбутися до новорічних і різдвяних свят.

На другому етапі Україна повинна буде звільнити 80 осіб, а "ДНР" і "ЛНР" - 20 полонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram