ГоловнаПолітика

У Раді з'явився новий нардеп замість Артеменка (оновлено)

Валерія Заружко зайшла в Раду за списком Радикальної партії.

У Раді з'явився новий нардеп замість Артеменка (оновлено)
Фото: facebook.com/O.Liashko

Центральна виборча комісія 7 грудня зареєструвала нового депутата Верховної Ради Валерію Заружко. Вона замінить Андрія Артеменка, позбавленого мандата за іноземне громадянство.

Про це повідомила прес-служба ЦВК.

Заружко зайшла в парламент за списком Радикальної партії. ЦВК визнала її обраною в багатомандатному виборчому окрузі та зареєструвала як народного депутата.

Оновлення 16:45. Цього ж дня близько 16:45 Заружко склала присягу і приступила до роботи у Верховній Раді.

Оновлення 20:01. Заружко написала заяву про входження у фракцію Радикальної партії. Тепер до її складу входить 21 народний депутат.

Нагадаємо, Артеменко на початку 2017 року виявився в центрі уваги суспільства після того, як передав адміністрації президента США план урегулювання відносин з Росією, що передбачає передачу Криму в довгострокову оренду цій країні. Після цього фракція Радикальної партії виключила нардепа зі свого складу, а прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом державної зради.

Згідно з електронною декларацією Артеменка за 2015 рік, його син і донька є громадянами США, а ще один син - Канади. У лютому він також зізнався, що має громадянство Канади. Пізніше Артеменко заявив, що анулював канадський паспорт у 2014 році. Незважаючи на це, наприкінці квітня Порошенко припинив українське громадянство Артеменка, а Верховна Рада 16 травня відібрала в нього мандат.

У жовтні ВАСУ визнав законним позбавлення Артеменка українського громадянства, а в листопаді - позбавлення мандата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram