ГоловнаПолітика

Клімкін планує сьогодні зустрітися з Лавровим

"Поговорити про наших ув'язнених, наших політичних в'язнів".

Клімкін планує сьогодні зустрітися з Лавровим
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін планує сьогодні, 7 грудня, зустрітися з головою МЗС Російської Федерації Сергієм Лавровим, щоб обговорити питання стосовно політичних в'язнів.

"Буду сьогодні намагатися зустрітися з Лавровим, поговорити про наших ув'язнених, наших політичних в'язнів, оскільки дуже важливий емоційний, не стільки політичний, момент", - сказав Клімкін у своєму відеоблозі з міністерського засідання ОБСЄ у Відні, опублікованому на каналі в YouTube у четвер.

Він також розповів про свою зустріч із державним секретарем США Рексом Тіллерсоном. За його словами, їм вдалося обговорити безліч питань, зокрема просування миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбас і реалізацію нових американських санкцій проти Росії з метою тиску.

"Щойно прибіг із зустрічі з держсекретарем Сполучених Штатів Рексом Тіллерсоном. Класна зустріч, класна по атмосфері! Багато питань обговорили: що ми робимо разом з ним і Куртом Волкером щодо просування місії, що робити далі, як далі чинити тиск на Росію, в тому числі і в контексті реалізації нових американських санкцій. Багато різних ідей - працюємо далі. Ну, і, звичайно, говорили про необхідність продовження реформ, про підтримку цих реформ із боку США. Про те, що потрібно далі просуватися в справі створення ефективної і незалежної антикорупційної системи в Україні, оскільки без цього успіх реформ неможливий", - сказав міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram