ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти запустили новий етап акції підтримки Сенцова

Українці закликають лідерів G7 порушити це питання на засіданні 8-9 червня.

Активісти запустили новий етап акції підтримки Сенцова
Фото: Макс Требухов

Учасники акції підтримки політв'язня Олега Сенцова починають новий етап #SaveOlegSentsov, у рамках якої вони закликатимуть лідерів країн "Великої сімки" приділити на саміті G7 ключову увагу питанню звільнення українського режисера та інших заручників Кремля.

Про це йдеться на сторінці організаторів акції у Facebook. "Олег Сенцов голодує вже 26 день. Приділіть його звільненню хоча б 26 секунд! Сьогодні ми починаємо другий етап нашої глобальної кампанії #SaveOlegSentsov і закликаємо небайдужих людей приєднатися до онлайн-акції 8-9 червня", - йдеться в повідомленні.

Учасники акції зазначають, що 8-9 червня лідери G7 зберуться в Мальбе (Квебек, Канада), щоб обговорити найважливіші проблеми світу.

"Ми переконані, що звільнення Олега Сенцова і всіх 70 заручників Кремля має бути одним з ключових питань саміту. Спільними зусиллями ми зможемо цього досягти!" - зазначають у повідомленні.

Щоб долучитися до акції, кожен небайдужий повинен зайти на свій профіль у Facebook, відкрити посилання на публічні сторінки політиків, написати в коментарях під їхнім останнім постом один із запропонованих у рамках онлайн-акції закликів до дій. При цьому обов'язково потрібно поставити хештеги #SaveOlegSentsov і #freesentsov.

Аналогічні дії можна зробити і у Twitter.

Можна також скористатися гугл-документом з уже підготовленими волонтерами твітами.

Нагадаємо, незаконно засуджений до 20 років колонії в РФ український режисер Олег Сенцов оголосив 14 травня безстрокове голодування. Основна вимога - звільнити всіх українців-політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Сенцов також написав листа лідерам країн "Великої сімки", в якому він закликав "не зосереджуватися тільки на його долі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram