ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумах у результаті вибуху банки з порохом постраждали батько і двоє його дітей

Чоловік дозволив синові підпалити порох запальничкою.

У Сумах у результаті вибуху банки з мисливським порохом важкі поранення отримали 41-річний чоловік, його 10-річний син і 10-місячна дочка.

Фото: su.npu.gov.ua

Подія сталася 7 червня у дворі житлового будинку, повідомляють на сайті поліції.

Інформація про вибух надійшла від лікарів, які забрали дітей у важкому стані з опіками різного ступеня тяжкості в реанімацію Сумської обласної дитячої клінічної лікарні, а батька - в опікове відділення дорослої лікарні.

Батько постраждалих дітей розповів, що банку з мисливським бездимним порохом "Сокіл" виробництва СРСР знайшов у сусідній нежитловій і незамкненій квартирі його син. Чоловік дозволив хлопчикові підпалити порох запальничкою, в результаті чого і стався вибух.

Під час огляду приміщень будинку, розрахованому на проживання кількох сімей, а також загального коридору, фахівці вибухово-технічної служби виявили ще три металеві банки з порохом і коробку з капсулями, які залишилися в одній з покинутих квартир.

Фото: su.npu.gov.ua

За цим фактом у поліції відразу відкрили кримінальне провадження за ст. 264 Кримінального кодексу України. Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, карається обмеженням волі на термін до трьох років або позбавленням волі на той самий термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram