ГоловнаСуспільствоОсвіта

Ректор сумського вишу відрядив студентів до Криму на практику

Студенти проходили практику за спеціальністю "туризм".

Ректор сумського вишу відрядив студентів до Криму на практику
Фото: aquatek-filips.livejournal.com

Ректор Сумського педагогічного університету ім. А.С. Макаренка Юрій Лянной відрядив студентів на практику з гірського туризму в окупований Крим. Свої дії ректор пояснив тим, що на Сумщині немає маршруту достатньої складності, передає UA: Суми.

"Відповідно до навчальної програми за спеціальністю "Туризм", у них дисципліна "Підвищення професійної майстерності", за цією програмою студенти мають пройти шість категорійних походів. Ці походи відбуваються і в нашій місцевості, але є ряд походів таких категорій, де потрібна гірська підготовка", - розповів Лянной.

Студенти перебували в окупованому Росією Криму з 27 квітня по 7 травня.

Ректор вишу стверджує, що перед ухваленням рішення про практику погодив це питання з СБУ. Однак у відомстві слова Лянного спростували.

"Управлінням СБУ в Сумській області санкцій щодо виїзду студентів для проходження практики не надавалося, оскільки це не передбачено чинним законодавством України", - розповіла Олеся Рапута, представник начальника Управління СБУ в Сумській області.

Поки що не повідомляється, чи притягнуть ректора до відповідальності за такий вчинок.

Нагадаємо, Міністерство освіти вирішило зашифрувати прізвища абітурієнтів з тимчасово окупованого Криму та Донбасу в наказах про зарахування до закладів вищої освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram