ГоловнаСуспільствоВійна

Безпілотник США провів розвідку на Донбасі

Global Hawk літав уздовж українсько-російського кордону.

Безпілотник США провів розвідку на Донбасі
Global Hawk
Фото: wikipedia.org

У неділю вранці, 13 травня, розвідувальний безпілотник Військово-повітряних сил США RQ-4B-30 Global Hawk здійснив політ уздовж кордонів України з Росією, а також уздовж лінії розмежування на Донбасі. Про це повідомляється на Twitter-сторінці PlaneRadar.

Він традиційно злетів з авіабази НАТО Сігонелла в Італії. Близько 7:15 ранку увійшов у повітряний простір України, здійснив розвідку Харківської області, біля кордону України з Росією розвідувальний безпілотник пролетів кілька разів. Станом на 10:18 апарат припинив польоти уздовж кордону. Об 11:32 він приступив до польоту уздовж лінії розмежування на Донбасі, о 16:30 політ було завершено.

Нагадаємо, безпілотник ВПС США RQ-4B Global Hawk раніше вже проводив польоти уздовж лінії розмежування на Донбасі. Тільки за першу половину березня він здійснив не менш ніж п'ять таких польотів.

RQ-4B Global Hawk використовується для проведення розвідки поблизу окупованих "ДНР" і "ЛНР" територій, а також узбережжя окупованого Криму і Краснодарського краю. Апарат може патрулювати протягом 30 годин на висоті до 18 тисяч метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram