ГоловнаСуспільствоВійна

Морпіхи показали, чим стріляють найманці РФ

Знайдені уламки відрізняються від раніше використовуваних терористами радянських зразків.

Російсько-терористичні війська на Донбасі застосовують проти українських воїнів новітні реактивні снаряди, які мають фугасне наповнення. Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.

Залишки снарядів виявили морпіхи, які тримають позиції поблизу Маріуполя. Зібрані матеріали передали на експертизу.

"Ми виявили хвостовики ракет не притаманні звичайним боєприпасам. На відміну від радянських зразків, які раніше використовували російсько-окупаційні війська, ці хвостовики мали зовсім інший вигляд і кріплення. Також знайшли уламки з відповідним маркуванням", - зазначив військовий.

Крім обстрілів бойовики проводять масове мінування української землі забороненими боєприпасами.

"Не новинкою є протипіхотні міни, які виготовляються тільки країною-агресором. І крім цього російські диверсійні групи проводять масове мінування будівель і стежок в українських селах, які тимчасово перебувають у так званих "сірих зонах". Причому роблять все це так, щоб максимально замаскувати свою причетність до цих дій", - йдеться у повідомленні.

Одну з таких "розтяжок" знешкодили українські розвідники. Вона складається з патронів до великокаліберного кулемета і прив'язаної до них гранати. Під час підриву гранати детонують боєприпаси і вражають людину. З боку це має виглядати так, ніби людина потрапила під обстріл великокаліберного кулемета.

"Це "подаруночок", який залишили вороги, прив'язавши його до дверей звичайного сільського будинку. Мета їхня проста. Звичайна людина повертається додому, щоб просто подивитися в якому стані будинок. І гине. Відразу ж всі псевдо інформаційні ресурси так званої ОРДЛО почнуть кричати про вбивство українськими військовими. Окупаційні війська люблять мінувати будинки, кладовища, колодязі. Саме такі місця, куди обов'язково прийдуть цивільні", - розповів інший військовий.

Нагадаємо, вчора один український військовий загинув, четверо отримали поранення на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram