ГоловнаСуспільствоПодії

Активісти розгромили скандальну АЗС на Ревуцького в Києві (оновлено)

Постраждали понад десять осіб, серед них три журналісти і депутат Київради.

Близько трьох сотень жителів київського мікрокрайону Позняки та активістів у середу ввечері влаштували мітинг з вимогою знесення автозаправної станції на вул. Ревуцького.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, до протестувальників прибув начальник Дарницького районного відділу поліції Сергій Чернишов. Активісти закидали його яйцями.

Після цього почалися сутички з поліцією. Протестувальники знесли АЗС.

Фото: Макс Требухов

Активісти взяли в кільце співробітників поліції. Ті викликали підкріплення. Люди готують каміння, щоб захиститься від тактичної групи поліції. Поліція перекрила дорогу автомобілями.

За інформацією кореспондента, в результаті зіткнень серйозно постраждав щонайменше один протестувальник. Його помістили в машину "швидкої допомоги".

Оновлення. На місці події тактична група поліції застосувала силу до протестувальників. Поліцейські в шоломах і балаклавах, жетонів при собі не мають.

Фото: Макс Требухов

Повідомляють про трьох постраждалих. Один з них - депутат Київради Олексій Новіков. Парамедики надають йому допомогу.

Поліція застосувала проти протестувальників газ.

Фото: Макс Требухов

Оновлення 21:04. Поліцейські почали штурмувати протестувальників. У відповідь ті закидали правоохоронців камінням. Одному з поліцейських розбили голову. Повідомляють про трьох постраждалих поліцейських.

Разом з тим серед постраждалих протестувальників - неповнолітній. Підліток - імовірно, активіст політичної партії "Національний корпус" - отримав травму ноги. Його забрала машина "швидкої допомоги".

Оновлення 21:46. Після активного протистояння з поліцією на території АЗС активісти перекрили проїжджу частину вулиці. Протестувальники встановили загородження з автомобільних шин і частин поламаної огорожі. Заблоковано рух автотранспорту в бік вул. Ахматової.

Станом на 21:37 поліція відтіснила протестувальників з території заправки. Є інформація, що там працює слідча група.

Оновлення 00:46. Під час сутичок протестувальників з поліцією постраждали більш ніж десять осіб, серед них три журналісти, повідомляє кореспондент.

За словами координатора загонів швидкого реагування Червоного Хреста Тараса Логгінова, постраждали п'ять протестувальників і п'ять поліцейських. Одного з потерпілих госпіталізовано з тяжкою травмою ноги. Решті допомогу надано на місці.

Як повідомляли, ввечері 29 вересня на місці скандального будівництва на вул. Ревуцького в Києві відбулися зіткнення протестувальників з поліцією. Постраждало близько десяти осіб.

Нагадаємо, конфлікт навколо будівництва на Ревуцького триває вже кілька місяців. Там пройшло кілька мітингів, деякі з них завершилися бійкою. Зараз заправка майже готова.

У середині липня Київська міська рада запустила процес розірвання договору на оренду земельної ділянки на вулиці Ревуцького, 8, де ведеться будівництво автозаправної станції. Наприкінці липня влада Києва повідомила, що домовилася з компанією "ОККО" про призупинення будівництва АЗС на Ревуцького. Але, як зазначають місцеві жителі, будівництво заправки не припинилося.

У серпні прокуратура подала позов про знесення скандальної заправки на вул. Ревуцького в Києві. Раніше прокуратура направила до суду клопотання про накладення арешту на земельну ділянку під автозаправкою на вул. Ревуцького і на всі об'єкти, які на ній розташовані. Крім того, прокуратура просить суд заборонити будь-які дії, пов'язані з будівництвом на цій ділянці.

Мережа АЗС "ОККО" входить до складу концерну "Галнафтогаз". Мажоритарним акціонером концерну є Віталій Антонов, серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram