ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Медичні послуги в столиці переведуть на європейські стандарти, - Микола Поворозник

Ініціативи КМДА вже схвалили в медичному середовищі.

Медичні послуги в столиці переведуть на європейські стандарти, - Микола Поворозник
Фото: ukranews.com

Найближчим часом Київська міська державна адміністрація планує реорганізувати низку медичних установ столиці. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник, передають Українські Новини.

За його словами, рішення про реорганізацію - черговий етап медичної реформи в столиці. Зокрема, місто хоче змінити підходи до управління підрозділами переливання крові, комунальними стоматологіями та відділеннями нефрології. У міській адміністрації пояснюють, що чинна система управління цими сферами є неефективною і застарілою. А також уточнюють, що жоден з пунктів не планують закривати.

Повідомляється, що в кожній із зазначених сфер буде створена єдина керуюча структура - комунальне некомерційне підприємство. По-перше, це дозволить економити гроші на менеджменті, ефективно розпоряджатися бюджетними коштами, закуповувати нове обладнання та забезпечувати гідну зарплату лікарям. А по-друге, дозволить підвищити рівень надання послуг пацієнтам та забезпечити їх своєчасність і доступність для громадян.

Відзначимо, що вже на найближчому пленарному засіданні - 5 жовтня - Київрада розгляне проект рішення щодо створення єдиної потужної служби переливання крові.

"Шляхом об'єднання закладів та запровадження централізованого обстеження заготовленої донорської крові частково вирішиться питання кадрового дефіциту, а саме питання нестачі лікарів і середнього медичного персоналу лабораторної служби. Кадровий дефіцит одного закладу буде покритий за рахунок працівників іншого. А запровадження автоматизованих процесів, впровадження системи штрих-кодування, створення єдиного реєстру донорів забезпечать високу якість донорської крові та її компонентів, а також її інфекційну безпеку", - наголосив Микола Поворозник.

Зараз у столиці діють Київський міський центр крові, Дорожня станція переливання крові Південно-Західної залізниці та вісім відділень трансфузіології в міських лікарнях.

Ініціативи міста вже схвалили в медичному середовищі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram