ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Розпочала роботу електронна система охорони здоров'я

В майбутньому система дозволить формувати зарплату лікарів відповідно до кількості пацієнтів

Розпочала роботу електронна система охорони здоров'я
Фото: Misanec.ru

У тестовому режимі розпочала роботу електронна система охорони здоров'я eHealth для первинної ланки медичної допомоги. Про це в коментарі LB.ua повідомив один з авторів проекту "Поліклініка без черг" Артур Верба.

"Записатися в чергу до лікаря можна було і раніше, але eHealth безпосередньо спрямована на реформу, за якої гроші йдуть за пацієнтом. Для цього було створено чотири реєстри: лікувальних установ, лікарів, пацієнтів і договорів між лікарями і пацієнтами. МОЗ зможе отримувати від нас дані про те, скільки пацієнтів уклали контракт з кожним лікарем, а в подальшому - формувати згідно із цими даними його зарплату", - повідомив Верба.

За словами розробника, система буде працювати у тестовому режимі, а тому реєстрація в ній - добровільне бажання медпрацівників. Зараз в електронній системі зареєстровано 100 установ.

"Обов'язкова реєстрація планується з наступного року. Зараз же немає законодавчої бази - досі не ухвалений законопроект, який дасть старт медичної реформи", - зазначив Артур Верба.

Нагадаємо, у шести областях України запустили проект "Поліклініка без черг".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram