ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Волонтер проводить аукціон картин для фінансування арт-терапії в Чернігівському психдиспансері

Художні майстер-класи стали частиною лікування.

Відомий волонтер Леся Литвинова оголосила аукціон із продажу художніх робіт пацієнтів Чернігівського обласного психоневрологічного диспансеру з метою зібрати кошти для фінансування арт-терапії, яка проводиться в медустанові. За її словами, художні майстер-класи стали частиною лікування і допомагають пацієнтам не гірше медикаментозного втручання. Однак заняття з пацієнтами проводяться з використанням підручних засобів. Запасу матеріалів у терапевтів немає, як і фінансування.

"Спочатку планували продати роботи, щоб зібрати гроші на ремонт ліфта в паліативному відділенні. Але я знайшла людину, яка готова оплатити ремонт. Тому всі виручені кошти підуть на підтримку майстерні", - говорить Литвинова.

"Арт-терапія - це зцілення творчістю. Те, що різні види творчої діяльності мають потужний зцілювальний ефект для нервової системи, люди помітили давно. Тому в основу психо-соціального відновлення в Чернігівській обласній психоневрологічній лікарні закладена саме арт-терапія як найбезпечніший метод для людей із розладами психіки. Творчі майстерні, де пацієнти виявляють у себе хист до різних видів творчості, працюють з 2011 року. З 2015 року арт-терапія набула нових форм", - говорять у медустанові.

На цей момент команда арт-терапевтів самостійно намагається забезпечити хворих матеріалами, оскільки бачить величезний терапевтичний потенціал і позитивний ефект. Однак фінансової можливості робити це на постійній основі немає. У зв'язку з чим виникла ідея продати роботи пацієнтів.

Початок аукціону - 7 вересня, триватиме він до 14-го. Мінімальна стартова ціна лота - 1500 грн, кожен наступний крок - 100 грн. Ознайомитися з умовами аукціону і повним асортиментом лотів можна за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram