До Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні 22-23 вересня госпіталізували 10 осіб з гострою кишковою інфекцією. Всі постраждалі їли гарячу копчену рибу, яку купили в кіоску на львівському ринку "Привокзальний".
Про перших потерпілих стало відомо в п'ятницю, 22 вересня, ввечері.
"Всі постраждалі вживали в їжу рибу гарячого копчення, яку придбали в одному з торгових кіосків на ринку "Привокзальний" у Львові. Під час надходження стан наближений до важкого. Скарги на підвищення температури тіла, головний біль, нудоту, блювоту, біль в животі, часті рідкі випорожнення", - йдеться в повідомленні департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.
До ранку суботи кількість госпіталізованих сягнула 10 осіб (з них одна дитина).
"Про ситуацію, що виникла і призвела до захворювання людей, повідомляється керівництву лабораторного центру та відповідних підрозділів Держпродспоживслужби, які здійснюють обстеження і проводять роботу у вогнищі інфекції", - повідомили в ЛОДА.
Нагадаємо, що наприкінці весни - першій половині літа в Україні було зафіксовано спалах ботулізму, пов'язаний з вживанням в'яленої риби.