ГоловнаСуспільствоЖиття

Закуска до віскі: Алкомаг ділиться найкращими гастрономічними поєднаннями

Закуска до віскі: Алкомаг ділиться найкращими гастрономічними поєднаннями

Багато дегустаторів говорять, що віскі варто пити як самостійний напій, оскільки складний смак цього міцного алкоголю їжа може зіпсувати. Але для нашої культури такий формат пиття не надто звичний. Алкоголь прийнято поєднувати з відповідною закускою, тож у цій статті ми розповімо про найкращі гастрономічні пари для віскі. Будь-які міркування про гастрономічне поєднання мають сенс, тільки якщо мова про якісний алкоголь. На сторінці https://alcomag.com.ua/krepkie-napitki/viski/ ви зможете знайти оригінальний брендовий віскі для своєї наступної дегустації.

Як підібрати їжу?

До слова, закушують цей напій не тільки в нашій країні. Першими це почали практикувати ірландці. Свій національний напій вони сміливо заїдають сьомгою і лососем, а також устрицями і запеченим м'ясом. У цій країні впевнені, що правильніше буде випити віскі з закускою, ніж розбавляти алкоголь іншими напоями, які змінюють його смак.

Спробуйте самобутній ірландський віскі, широко представлений в колекції Alcomag, вже сьогодні!

Кулінари рекомендують враховувати сорт напою, підбираючи до нього їжу, оскільки смакова палітра віскі дуже різноманітна.

Ось декілька рекомендацій:

  • Якщо віскі має гострий смак, фруктовий або димний аромат, поєднуйте його з дичиною або ж яловичим язиком. Цю ж категорію страв можна подавати до односолодового шотландського віскі.

  • М'які сорти віскі, на зразок Jameson, відмінно підійдуть до копченої риби.

  • Віскі з трав'яними ароматами найкраще поєднуються з морепродуктами.

  • Димно-торф'яні напої найкраще себе проявлять разом із підсмаженою бараниною або яловичиною.

Американські традиції

В Америці діють свої традиції поєднання віскі з їжею. Тут цілком нормальною практикою вважається не тільки розведення цього спиртного колою, а й подача його разом з шоколадом, десертами та фруктами.

Загалом цю інформацію варто сприймати як відправну точку для своїх гастрономічних експериментів. Смак - це питання дуже суб'єктивне. Головна мета - отримувати задоволення від напою і трапези. Тому не варто переживати, якщо ваша закуска відрізняється від традицій Ірландії або Америки.

Кожна культура має свої переваги, від яких не варто відмовлятися. Якщо вам більше до душі свинина, салати або пюре, чому б не спробувати, як вони поєднуються з віскі?

* Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram