ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкриється студія розвитку для дітей з аутизмом

Студія працюватиме в музеї імені Тараса Шевченка

У Києві відкривається студія розвитку та соціалізації дітей з аутизмом і відставанням у розвитку "Дитина з майбутнім". Про це сьогодні на презентації в Києві повідомили організатори студії.

"Основна наша мета - зробити так, щоб культурна спадщина Тараса Шевченка була доступною для дітей-інвалідів. Ми зробили музей більш пристосованим для дітей з аутизмом. Ми сподіваємося, що з нашою допомогою вони вийдуть зі свого звичного кола спілкування, соціалізуються та ознайомляться зі спадщиною Шевченка", - каже Олена Черненко, вчений секретар музею імені Тараса Шевченка, куратор проекту "Музей без бар'єрів: від теорії до практики".

У студії займатимуться діти з аутизмом у віці від 5 до 10 років.

"Зараз дуже непростий час для нашої країни, але діти з аутизмом як ніколи потребують нашої допомоги і турботи. Такі діти дуже погано підготовлені для виживання в сучасному світі, і наше завдання - допомогти їм соціалізуватися", - заявляє Лариса Рибченко, директор Фонду "Дитина з майбутнім", який ініціював створення студії.

Організатори сподіваються, що вже з наступного тижня розпочнуться заняття, поки що є 2 групи, у кожній - до 5 дітей різного віку.

"Музей сам запропонував свою допомогу. Для дітей з аутизмом та їхніх батьків дуже важливо, що тепер з'явиться ще одне місце в місті, де на вас не будуть дивитися косо. Такі діти не завжди можуть висловити словами те, що відчувають, інколи їм простіше намалювати або ще щось подібне. Через мистецтво вони мають вчитися спілкуватися з навколишнім світом", - каже Євгенія, мама дитини з аутизмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram