ГоловнаСуспільствоВійна

Евакуація населення в Дебальцевому вчасно не відбулася

Жителі міста кілька годин чекали автобусів під звуки обстрілу сусідніх кварталів

Кілька сотень жителів Дебальцевого чекали сьогодні автобусів для евакуації з міста, але транспорт в оголошений час не прийшов. Про це LB.ua повідомив журналіст Тарас Ратушний, який побував у Дебальцевому вранці.

Люди чекали автобусів протягом декількох годин, під звуки обстрілу сусіднього кварталу. За словами Ратушного, з 6:00 центр міста нерегулярно обстрілювали. Напередодні обласна влада пообіцяла, що сьогодні "виїдуть усі, хто хоче", точкою збору оголосили площу біля міськради.

"Оголошено було - міськрада з 8.30 до 10.00. О 10:00 виїзд. Ми приїхали о 10 - бусів не було, їх чекали", - сказав журналіст. Не з'явилися вони і через кілька годин.

"Евакуація від ОДА не вдалася, волонтери мотаються", - сказав співрозмовник LB.ua. За його словами, мікроавтобуси волонтерів забирають тільки жінок із дітьми. Великі сім'ї залишалися чекати автобуса.

Волонтери перевозять тільки жінок із дітьми
Фото: Тарас Ратушний
Волонтери перевозять тільки жінок із дітьми

При ньому деякі люди махали рукою і поверталися в підвал. "П'яту добу без води, світла і тепла", - написав Ратушний у своєму facebook.

Він припускає, що водії злякалися обстрілу і розвернули автобуси.

"Один бус стоїть на трасі. Він горів вранці, причини не знаю", - повідомив журналіст. "Поїхали ми о 12.30, бусів не було, тільки волонтери відвезли частину. І під'їхали тентовані вантажівки, подробиць далі не знаю. Після 15:00 на трасі бачили п'ять бусів у напрямку Дебальцевого. Їхали вони на евакуацію чи ні - сказати не можу", - сказав Ратушний.

Як повідомлялося, трьох мирних жителів вбили під час обстрілу Дебальцевого минулої ночі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram