ГоловнаСуспільствоВійна

Начальник Генштабу: сили АТО перебувають за 1,5 км від аеропорту

Військових начальників не каратимуть за невдалі операції

Начальник Генштабу: сили АТО перебувають за 1,5 км від аеропорту
Виктор Муженко
Фото: ipress.ua

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко змалював поточну ситуацію в Донецькому аеропорту.

За його словами, після активізації бойовиків у середині січня сили АТО провели низку контроперацій, які дозволили стабілізувати ситуацію на донецькому напрямку - в районі Єленівки, Пісків, Авдіївки (де вдалося взяти під контроль усі підступи до міста), самого аеропорту.

Військові, додав Муженко, зайняли декілька вигідних позицій, "які дають можливість повністю здійснювати контроль над територією, де розташовано Донецький аеропорт".

За словами начальника Генштабу, сама адміністративна зона Донецького аеропорту не становить жодної цінності, тому що внаслідок інтенсивних бойових дій її повністю зруйновано. Руйнування також не дозволяли військовим продовжувати обороняти об'єкт.

"Ми змушені були відвести їх на вигідніші рубежі, буквально на 1,5 км від самої смуги. Сама смуга, до речі, теж у результаті дій у неробочому стані. Як об'єкт військового значення він (аеропорт, - ред.) втратив свою цінність", - сказав Муженко на брифінгу.

При цьому начальник Генштабу заявив, що карати за провальні операції нікого не будуть, оскільки провальних операцій не було.

"Сьогодні ми не бачимо необхідності визначати винуватих за будь-які поразки, тому що ті завдання, які ставилися перед підрозділами ЗСУ, виконано", - підсумував Муженко.

Нагадаємо, тиждень тому бойовики захопили основні об'єкти Донецького аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram