ГоловнаПолітика

ВАКС конфіскував майно ексмера Херсона, колаборанта Сальдо

Суд ухвалив відповідне рішення 9 травня за позовом Міністерства юстиції.

ВАКС конфіскував майно ексмера Херсона, колаборанта Сальдо
Фото: www.visti.ks.ua

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) конфіскував статки ексмера Херсона (2002-2012), колаборанта Володимира Сальдо

Про це повідомляє ГО “Центр протидії корупції”.

Зокрема, йдеться про зареєстроване в Коростишівському районі ПАТ "Каштан", яке займається видобутком декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. ВАКС також конфіскував 30% транспортної компанії "Дельта Сервіс".

Окрім того, у Сальдо забрали готель та триповерхову будівлю у Херсоні, будинок площею 226 квадрати у Херсоні, квартири у Херсоні та Одесі, апартаменти площею понад 300 квадратів у Ялті, квартиру та два паркомісця у Ореанді, декілька земельних ділянок та автомобіль Volvo XC90.

Суд відмовився конфісковувати майно, яке записано на доньку Ірину, зокрема зарєстроване в Херсоні ТОВ "Бебко" (мережа автосалонів, яка є дилером автівок Volvo) та зареєстроване в Херсоні ТОВ "Конка", яке займається організацією дозвілля. 

Нагадаємо, раніше видання The Guardian повідомило, що гауляйтер Сальдо володіє британською компанією, розташованою у центрі Лондона. Капітал Grainholding становить 1 мільйон фунтів стерлінгів, половина акцій належить Сальдо, а решта – ще одному українцю.

У січні під час обшуків у маєтку Сальдо правоохоронці знайшли документи з вказівками до злочинів проти України. Також виявлено довідки щодо херсонських патріотів та активістів.

Також нагадаємо, колишнього народного депутата України та колаборанта Сальдо викрито в ухиленні від сплати 60 млн грн податків. У 2018 році він зареєстрував право власності на низку об’єктів нерухомого майна: приміщення готелю, багатоповерхову будівлю та земельні ділянки.

У вересні 2022 року суд заарештував активи компанії, підконтрольної гауляйтеру тимчасово окупованої Херсонщини Сальдо. Прибуток спрямовувався на фінансування дій, направлених на зміну меж території України та на ведення війни проти держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram