ГоловнаПолітика

У Криму після звільнення можуть скасувати автономію, - Подоляк

Існування автономій у складі унітарної держави є живильним середовищем для сепаратизму, вважає він.

У Криму після звільнення можуть скасувати автономію, - Подоляк
Фото: скрін відео

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк припускає, що після деокупації Криму у нього можуть відібрати автономний статус.

Подоляк підкреслив, що існування автономій у складі унітарної держави є живильним середовищем для сепаратистських настроїв, інформує УНІАН.

«Очевидно, що, отримавши автономію, ти підсвідомо вважаєш себе чимось краще, ніж інші регіони. Для унітарної держави автономія — це небезпечний шлях, це шлях конфліктності на регіональному рівні», — зазначив він.

Подоляк підкреслив, що права етнічних меншин в Україні мають бути дотримані, говорячи про кримських татар, які «заслуговують на симпатії» українців.

Як заявила постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева, кримінальну відповідальність після звільнення Криму від росіян мають понести ті, хто зрадили присязі та пішли працювати в окупаційні адміністрації. 

Також Ташева заявила, що росіян із Криму видворятимуть кожного окремо, колективної депортації не буде. Зокрема, депортуватимуть росіян, які незаконно заїхали на територію України після 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram