ГоловнаПолітика

Більше зброї: Зеленський та Джонсон обговорили нову військову допомогу Україні (оновлено)

Йшлося також про макрофінансову та оборонну підтримку нашої держави, а також санкції проти РФ та майбутні гарантії безпеки.

Більше зброї: Зеленський та Джонсон обговорили нову військову допомогу Україні (оновлено)
Володимир Зеленський та Борис Джонсон під час візиту прем’єра Британії у Київ
Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський та прем‘єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон обговорили нову військову допомогу Україні. Вона включатиме надання нам важкого озброєння. 

Про це ввечері суботи, 23 квітня, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

"Більше зброї. Дякуємо за підтримку нашим союзникам", – написав він у телеграмі.

Заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга уточнив, що лідери України і Британії обговорили макрофінансову та оборонну підтримку нашої держави, а також санкції проти РФ та майбутні гарантії безпеки.

"Щодо розмови з Джонсоном: дуже предметна розмова. Вона стосувалася і макрофінансової підтримки нашої економіки, щоб мінімізувати негатив, заподіяний війною і, головне, щоб його не відчували наші громадяни. Звісно, говорили про оборонну підтримку. Ми говоримо про нову фазу та якість допомоги союзників України у військовій допомозі. Йдеться про важку техніку. Але я вважаю, що такі речі люблять тишу. Ми впевнені в наших союзниках", – цитує Сибігу "Інтерфакс-Україна".

Оновлення. Про проведену телефонну розмову розповів деталі в Twitter сам Зеленський. Він зазначив, що подякував Джонсону і Британії за лідерство у підтримці України.

"Розповів про протидію агресії РФ, про ситуацію в Маріуполі. Подякував за важливу й вагому оборонну підтримку, макрофінансову допомогу. Обговорили гарантії безпеки для України", – написав Зеленський.

Раніше повідомляли, що Великобританія шукає способи передати Україні протикорабельні ракети Brimstone. Зокрема – встановити їх на транспортні засоби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram