ГоловнаПолітика

Порошенко назвав відповідальність за колабораціонізм, дезінформацію та мародерство під час війни надзвичайно важливими рішеннями

«Європейська Солідарність» голосувала майже в повному складі. 

Порошенко назвав відповідальність за колабораціонізм, дезінформацію та мародерство під час війни надзвичайно важливими рішеннями

Парламент підтримав ряд важливих законів, ініційованих, зокрема, «Європейською Солідарністю» для посилення безпеки громадян у період агресії Росії проти України. Про це сказав п'ятий президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко на брифінгу для журналістів. 

Він зауважив, що відбулося засідання парламенту, яке пройшло в приміщенні Верховної Ради в Києві, де фракція «Європейської Солідарності» була майже в повному складі. 

Порошенко розповів, що парламент ухвалив низку надзвичайно важливих рішень. 

«Перше було про прийняття закону про підтримку указу Зеленського про мобілізацію. В умовах, коли ворог, загарбник, який гірше за фашистів робить усе можливе, щоб захопити Україну, оточити Київ, зруйнувати наші міста і перетворити їх на суцільний Сталінград. Ми маємо сьогодні мобілізуватися і захистити Україну, захистити цивільне населення. У нас точно це вийде», – наголосив Порошенко. 

Він зазначив, що пишається тим, що з 2014 року за часів його президентства українське суспільство, держава, народ сформували армію. «На сьогоднішній день ця армія, яка має величезний рівень довіри українського народу, б’є російського агресора», – підкреслив політик. 

За його словами, парламент також прийняв низку важливих актів, на яких наголошувала «Європейська Солідарність» і які були зареєстровані ще пів року тому. «Це законопроект про запровадження відповідальності за колабораціонізм, коли «п’ята колона» взаємодіє з країною агресором. На сьогоднішній день це кримінальний злочин, за який будуть нести кримінальну відповідальність. Потраплять до в’язниці ці колаборанти», – розповів Порошенко. 

«Закон наших депутатів про інформаційну безпеку. Брехня, якою Росія намагалася розколоти українське суспільство, отримає потужну протидію у вигляді ефективних дій влади, суспільства, народу для того, щоб не допустити захоплення мізків, отруєння українців. До цього ми робимо потужне щеплення і прийнято два закони, які посилюють нашу боротьбу проти інформаційної атаки як складової гібридної війни», – також розповів він.

Ще один ухвалений закон – про різке збільшення відповідальності за мародерство. «Ми нікому не дозволимо тиснути на українців, незважаючи на те, що є війна – має бути порядок, має бути відповідальність, має бути захист простих людей. І на сьогоднішній день у найкоротший термін було розроблено різке підвищення відповідальності за мародерство. І ми не допустимо цих жахливих злочинів», – підкреслив п’ятий президент України.

Також парламент ухвалив рішення щодо конфіскації майна держави-агресора. «Я хочу наголосити, що вже декілька днів, як зазначені заходи були зроблені у наших країнах-партнерів, арештовані яхти, літаки, будинки російських олігархів, які належать в тому числі і вищому російському керівництву, Російській державі і російським державним підприємствам, організаціям та установам. Дуже добре, що ВРУ сьогодні, в тому числі, де ми були співавторами цих ініціатив, прийняла дуже швидке рішення про конфіскацію активів Російської держави до власності Української держави», – прокоментував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram