ГоловнаПолітика

У травні Україна повинна вийти на роботу, - Шмигаль

Уряд розробляє стратегію рестарту економіки.

У травні Україна повинна вийти на роботу, - Шмигаль

Створена Кабміном Рада з питань економічного розвитку разом з урядом розробляє стратегію виходу з карантину. Згідно з попереднім планом, режим надзвичайної ситуації триватиме до кінця квітня, а вже в травні "Україна повинна вийти на роботу".

Стратегію рестарту економіки обіцяють представити наступного тижня.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, оприлюднивши напрацювання.

"У травні Україна повинна вийти на роботу. В яких умовах, в яких нових соціальних стандартах, в яких часових рамках - це ті питання, над якими уряд працює разом з аналітиками", - написав він у своєму телеграм-каналі.

Згідно з планами, до початку травня буде діяти режим надзвичайної ситуації. Під час цього періоду планується підтримувати соціально незахищені верстви населення і мобілізувати медичні ресурси.

З початку травня протягом місяця Кабмін хоче створити 500 тисяч нових робочих місць, надавати підтримку малому і середньому бізнесу кредитами і частково зняти обмеження в роботі громадського транспорту.

З початку червня до початку липня в планах значиться завершення навчального року, відновлення роботи транспорту за новими правилами, дозвіл відвідування зон відпочинку та послаблення режиму самоізоляції для літніх людей.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-конференції з представниками Американської торгової палати в Україні заявив про плани "перезапустити економіку" в травні.

Зазначалося, що країна не може дозволити собі карантин на 2-4 місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram