ГоловнаПолітика

В ОП закликали голів облдержадміністрацій та КМДА допомогти військовим із харчуванням

Після 25 березня можливі перебої з харчуванням у військових частинах.

В ОП закликали голів облдержадміністрацій та КМДА допомогти військовим із харчуванням
Фото: mil.gov.ua

Офіс президента звернувся до голів облдержадміністрацій та Київської міської держадміністрації, щоб вони були готові безоплатно допомогти військовим частинам Збройних сил України в організації харчування особового складу у зв'язку з можливими проблемами через епідемію коронавірусу.

Відповідного листа надіслала їм заступниця глави Офісу президента Ганна Коваленко через затримку підписання контрактів з компаніями, які надають послуги з харчування у військових частинах, передає Інтерфакс-Україна.

"Компанії, які повинні були надавати послуги з харчування у військові частини ЗСУ, поінформували Міноборони України, що у зв'язку з коронавірусом і, як вони вважають, "форс-мажором" не в змозі цього забезпечити. Міністерство оборони ухвалило рішення продовжити до 31 грудня 2020 року договори про закупівлю послуг з харчування, які діяли попереднього року. Підготували відповідні зміни до бюджету, затвердили їх на Кабміні. Тепер зміни чекають на рішення Верховної Ради", - розповіла вона.

Фото: facebook.com/yuri.biriukov

Коваленко зазначила, що за попередньою домовленістю з компаніями-постачальниками харчування для військових частин, вони продовжують це робити за договорами до 25 березня 2020 року.

"Звичайно, щоб забезпечити безперебійні постачання, були залучені голови ОДА, щоб вони тримали контакт з військовими частинами, які дислоковані в їхніх областях, і за необхідності всіляко сприяли обороні держави", - вказала Коваленко.

Своєю чергою, заступник міністра оборони Олексій Марценюк повідомив агентству, що з постачальниками досягнуті домовленості про постачання харчування, а Кабінет Міністрів терміново подав законопроєкт про продовження договорів 2019 року, який тепер повинна розглянути Верховна Рада.

"Усвідомлюючи категоричну неприпустимість зриву харчування військовослужбовців, командирам в\ч був на підставі листа Офісу президента донесений алгоритм взаємодії з органами місцевої влади в разі настання екстреної ситуації", - вказав він.

На початку березня Міноборони відрапортувало, що всі бойові частини ЗСУ перейшли на нову систему харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram