ГоловнаПолітика

У "Слузі народу" підтвердили відставку Олени Бабак

Замість неї планують призначити Дениса Шмигаля.

У "Слузі народу" підтвердили відставку Олени Бабак
Алена Бабак
Фото: Макс Требухов

Депутат від "Слуги народу" Роксолана Підлісна підтвердила, що міністр з питань розвитку громад і територій Олена Бабак написала заяву про звільнення.

Про це вона сказала в ефірі "Суспільного".

"Це правда. Нам відомо, що вона написала заяву про звільнення за власним бажанням", - цитує Підлісну Громадське.

Підлісна додала, що не здивована такому рішенню Бабак, але невідомо, чи відбудеться ця відставка.

"За це повинні проголосувати у Верховній Раді, а комітет повинен заслухати міністра, щонайменше її звіт, почути про причини звільнення і заслухати кандидата на посаду. Я не знаю, чи правда це про те прізвище, яке називають сьогодні. Завтра один з кандидатів буде представлений фракції "Слуга народу", - зазначила депутат.

Профільний комітет Ради планує схвалити призначення на посаду віцепрем'єра та міністра розвитку громад і територій України голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля.

Про це йдеться у порядку денному комітету з питань організації державної влади, пише НВ.

Фото: nv.ua

Згідно з документом, на засіданні в п'ятницю, 17 січня, депутати планують розглянути звільнення Олени Бабак з посади міністра розвитку громад і територій і призначення Дениса Шмигаля віцепрем'єр-міністром і главою міністерства.

Раніше в інтерв'ю "Телеканалу 24" Альона Бабак заявила, що вважає дискредитацією інформацію ЗМІ про свою відставку. Міністр припустила, що в її дискредитації зацікавлені особи, пов'язані зі сферою будівництва. Водночас називати прізвища цих зацікавлених осіб вона відмовилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram