ГоловнаПолітика

Суд відпустив Пашинського під домашній арешт

Колишньому депутату пом'якшили запобіжний захід.

Фото: Вікторія Матола

Київський апеляційний суд відпустив колишнього депутата Верховної Ради Сергія Пашинського під цілодобовий домашній арешт. Рішення оголосив суддя Віктор Глиняний, повідомляє кореспондент LB.ua.

Адвокати Пашинського успішно оскаржили рішення Печерського райсуду Києва від 29 листопада про продовження запобіжного заходу до 29 січня 2020 року.

Захисник ексдепутата Андрій Федур під час судового засідання заявив, що вважає підозру Пашинського необґрунтованою та незаконною. Він нагадав, що інциденту, в якому підозрюється ексдепутат, скоро виповниться три роки, і додав, що не вбачає у діях Пашинського складу злочину.

Федур також сказав, що Пашинський ніколи не перешкоджав слідству і не має наміру цього робити.

Окрім того, адвокат заявив, що не бачить причини, яка не дозволила б обрати Пашинському альтернативну запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт.

Прокурори заперечували проти зміни запобіжного заходу. На їхню думку, Пашинський може впливати на свідків у справі, а також знищити докази, які ще до кінця не зібрані.

На питання судді, чому досі не завершено досудове розслідування, прокурор Владислав Фомченков заявив, що зараз проводяться деякі експертизи (судово-балістична та фототехнічна), в тому числі повторні. За його словами, вони повинні завершитися протягом двох місяців, але це залежить від експертів.

Головуючий суддя також запитав у Пашинського, де він працював на момент затримання, з ким проживає і де знаходиться його закордонний паспорт. Ексдепутат відповів, що очолює свій благодійний фонд, проживає з дружиною, а паспорт - у одного з його адвокатів. Він додав, що може віддати паспорт слідчому, оскільки не планує їхати за кордон, поки не буде закінчено розгляд цієї справи.

Суд став на бік захисту Пашинського і постановив негайно звільнити ексдепутата з-під варти і доправити додому.

Його також зобов'язали носити електронний браслет, здати закордонний паспорт, не спілкуватися зі свідками і прибувати на першу вимогу.

Термін дії рішення суду - до 3 лютого 2020 року.

Нагадаємо, що Пашинський з 7 жовтня перебував під вартою за старою справою про умисне тілесне ушкодження жителю Київської області В'ячеславу Хімікусу (ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram